Een incassobureau inschakelen? Luister naar de tips van de expert

Een incassobureau inschakelen lijkt een gemakkelijke actie. De actie op zich is ook niet heel moeilijk, maar het is wel zaak om goed in te schatten wanneer het nodig is om een incassobureau in de arm te nemen. Daarom behandelen wij, Deurwaarders Ter Hoeven, vandaag de redenen om een incassobureau in te schakelen. Het incassobureau inschakelen vanuit de ogen van experts dus.

De confrontatie

Op het moment dat je aan een incassobureau gaat denken, is er natuurlijk altijd wel iets voorgevallen. Wat er precies aan de hand is kan per situatie verschillen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u en uw klant een ander beeld hadden van een bepaalde transactie (lees: dat de klant niet het gewenste of beloofde bedrag wil betalen voor de service of voor het product dat u heeft geleverd). Het kan ook zijn dat een klant helemaal weigert om over de brug te komen met een som geld. Vooral in dat laatste geval is het logisch om te denken aan het incassobureau inschakelen.

De vervolgstap

Een logische vervolgstap na die laatste situatie is het in contact komen met een incassobureau. Neem van ons aan dat u in dit laatste geval altijd in contact moet komen met een incassobureau. De meningen van u en uw klant liggen zover uiteen, dat een gang naar een incassobureau echt nodig is. In de eerste situatie, hierboven beschreven, ligt het iets gecompliceerder. Het kan dan namelijk zo zijn dat uw zakenrelatie heus wel over de brug komt, maar nog even het onderste uit de kan probeert te halen. Probeer een goede inschatting te maken van de stappen die de tegenpartij op dat moment maakt.

Het inschakelen van een incassobureau

Het incassobureau inschakelen is vaak nog lastiger dan u denkt. Weet u bijvoorbeeld bij welk bureau u het beste uit bent met uw zaak? Het is verstandig om te kijken naar de expertises van de verschillende bureaus. Zo zijn er incassobureaus die veel verstand hebben van het goederenrecht, maar er zijn ook bureaus gespecialiseerd in internationale transacties. Ook voor het incassobureau inschakelen is het dus handig om wat research te doen.

Categories: Incassobureaus