Aan incassobureaus kleven vaak negatieve imago’s

Op onze blog bent u aan het juiste adres om advies in te winnen over de juiste incassobureaus. Ook proberen wij van Deurwaarders Ter Hoeven, algemene informatie te geven over incassobureaus en alles wat daar bij komt kijken. Vandaag behandelen we het beeld dat mensen hebben van incassobureaus. Want het imago van een incassobureau is binnen onze landsgrenzen niet bepaald positief.

Het negatieve karakter van een incassobureau

Aan een incassobureau kleeft in ons land nogal vaak een negatief karakter. Zo wordt een incassobureau vaak gezien als een partij die voor de deur staat op het moment dat er geld geïnd moet worden. In realiteit is dat natuurlijk niet het geval. Incassobureaus worden namelijk pas ingehuurd op het moment dat er een conflict rond geld is. Vervolgens is het wel zo dat incassobureaus stappen gaan ondernemen voor de partij die hen heeft ingeschakeld en vaak komt het er dan op neer dat bij de andere partij geld wordt geëist. Incassobureaus worden echter vaak verwisseld met deurwaarders, die daadwerkelijk aan de deur staan op het moment dat er niet betaald wordt. Zij nemen vervolgens goederen in beslag die een bepaalde waarde vertegenwoordiger (bijvoorbeeld schilderijen of andere kunstobjecten, banken of stoelen en sierraden).

Waarom kleeft er een negatief imago aan incassobureaus?

Toch worden dus ook incassobureaus gezien als impopulaire instanties. Dat heeft er dus voor het grootste deel mee te maken dat deze bureaus verward worden met deurwaarders. Een andere reden waarom veel mensen een negatief beeld hebben van incassobureaus is het feit dat mensen wel eens aan de andere kant hebben gestaan. Hiermee bedoel ik dat het wel eens zo kan zijn dat een partij waar hij of zij zaken mee deed, overging op het inschakelen van een incassobureau.

Wanneer een incassobureau nodig?

Het inschakelen van een incassobureau is, ondanks het vertroebelde beeld van deze instanties, af en toe echt noodzakelijk. En dus helemaal niet vreemd. Op het internet vindt u diverse instanties die te boek staan als dergelijke bureaus. Voorbeelden van incassobureaus in Nederland zijn de BMK Groep, Das, IntoCash, Marienbergh en Omnicas.

Categories: Incassobureaus